– Een extra slaapkamer nodig?

Een extra slaapkamer nodig?

Een extra slaapkamer nodig? 5 tips om dit te realiseren.

Een extra slaapkamer nodig omdat uw gezin groeit of omdat er sowieso meer behoefte is aan ruimte in huis. Wanneer er behoefte is aan meer ruimte in een woning en u kunt of wilt niet verhuizen naar een grotere woning, dan is het maken van een extra slaapkamer een mogelijkheid.
Met een extra slaapkamer heeft u niet alleen een oplossing voor het tekort aan ruimte in uw huis. Ook bij verkoop kunt u hiervan profiteren omdat woningen met meer ruimte gewilder zijn bij potentiële kopers.

Extra slaapkamer laten maken

Er zijn meerdere mogelijkheden om een extra kamer toe te voegen in uw woning. De 5 meest gebruikte mogelijkheden zijn:

 • Een bestaande slaapkamer opsplitsen in 2 kleinere slaapkamers
  Heeft u meerdere grote slaapkamers dan kunt u er voor kiezen om een grote slaapkamer op te splitsen in 2 kleinere slaapkamers.
 • De zolder opsplitsen in meer ruimtes
  Beschikt u een grote zolder die nu uit 1 ruimte bestaat? Dan kunt u deze laten splitsen in meerder slaapkamers. Door het plaatsen van dakkapellen creëert u ook extra loopruimte in deze kamers.
  Maar is uw zolder nu te laag om er een slaapkamer te kunnen realiseren? Door het verhogen van de nok met  een nokverhogende dakkapel krijgt u wel de mogelijkheid voor een extra slaapkamer op zolder.
 • Dakopbouw maken op woning.
  Opbouw op plat dakHeeft u een woning met een plat dak dan kunt u hier een dakopbouw op laten plaatsen. Hiermee krijgt u extra verdieping op uw woning en daarmee de mogelijkheid voor extra slaapkamers. Omdat dit wel een ingrijpende verbouwing is, is het verstandig om dit met een architect of bouwkundige te bespreken.
 • De garage verbouwen tot slaapkamer.
  Heeft u een geschakelde garage of schuur aan uw woning? Dan kan het een optie zijn om deze te verbouwen tot een extra slaapkamer met eventueel een extra badkamer. Niet alleen creëert u hiermee meer extra kamers in uw huis. Het wordt hiermee ook een huis dat langer levensloopbestendig wordt.
 • Opbouw maken op een schuur of garage.
  Bij een geschakelde schuur of garage kan deze ook worden voorzien van een extra opbouw met een verbinding naar de bestaande woning om zo meer leefruimte te verkrijgen. Door het extra gewicht van de opbouw is het wel belangrijk om te laten berekenen of de fundering van de garage hierop berekend is.
  Een andere mogelijkheid is om een eenvoudiger opbouw te laten maken die u vervolgens gaat gebruiken als opslagruimte waardoor er ruimte op zolder vrijkomt voor een extra slaapkamer.

Zelf een extra slaapkamer nodig?

Extra slaapkamerHeeft u zelf een extra slaapkamer nodig in uw woning. Neem dan contact op met bouwbedrijf DeNeven bouw voor het bespreken van uw wensen. Zij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden voor het realiseren van extra woonruimte. Heeft u andere wensen met betrekking tot uw woning of bedrijfspand? Ook dan denken wij graag met u mee voor verwezenlijken van uw plannen.

2 gedachten over “– Een extra slaapkamer nodig?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adviesgesprek aanvragen